Міжнародне юридическое бюро VERDYS Law (Український офіс)

Право для здоров’я та краси!

Парламент України нарешті приступив до реформи охорони здоров'я

21 квітня 2016 у 23:15 6505 0

Після декількох років ігнорування депутати Верховної Ради України нарешті почали розглядати законопроекти, спрямовані на реформування системи охорони здоров'я. Як передає Інтерфакс-Україна, у четвер 21 квітня депутати прийняли в першому читанні законопроект № 2309а-д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення законодавства з питань охорони здоров'я". За цей законопроект проголосували 280 депутатів, які зареєструвалися на засіданні.

В ході обговорення законопроекту народний депутат Костянтин Яринич запропонував доручити Комітету Верховної Ради з охорони здоров'я підготувати до другого читання зміни до законопроекту, які повинні передбачати чіткі терміни проведення змін організаційно-правової форми державних і комунальних закладів охорони здоров'я у казенні підприємства та комунальні некомерційні підприємства.

Крім того, зазначений законопроект встановлює низку преференцій, в тому числі фінансових, для такої реорганізації, а також визначає особливості укладання трудових контрактів з керівниками закладів охорони здоров'я, уточнює можливі джерела фінансування надання медичної допомоги закладами охорони здоров'я та уточнює існуючу гарантію, що кошти, які не були використані закладом охорони здоров'я (крім державних та комунальних закладів) у поточному році, не будуть вилучатися, і можуть використовуватися медичним закладом на фінансування його діяльності (зокрема, на оновлення матеріально-технічної бази).

Також законопроект врегульовує окремі питання, пов'язані з договорами про медичне обслуговування населення, які будуть укладатися у відповідності зі спеціальним порядком, затвердженим урядом України.

 

Джерело: Інтерфакс-Україна